Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța are un nou website și un nou sistem de dispecerizare și informare pasageri, în cadrul unor proiecte în valoare de aproximativ 650.000 de lei.

Potrivit reprezentanților societății, în vederea unei bune informări a pasagerilor, pentru o accesare mai rapidă a informațiilor având în vedere că site-ul vechi nu era compatibil cu anumite telefoane smartphone, pentru un aspect mai plăcut care să atragă vizitatorii să caute informații disponibile pe pagina web a aeroportului, precum și pentru o îmbunătățire a imaginii aeroportului, s-au contractat servicii ce au avut ca obiect proiectarea, dezvoltarea și implementarea unui nou web – site mai prietenos cu utilizatorii, mai intuitiv, care să îi ajute pe aceștia să ajungă cât mai rapid la informațiile necesare.

Astfel, contractul a fost încheiat cu SC Mediasmart Software SRL, la valoarea 134.000,00 lei (fără TVA), și este deja disponibil de la începutul acestei luni.

De asemenea, s-a făcut recepția unui „Sistem dispecerizare și informare pasageri”, echipamente hardware și aplicație ce asigură prin caracteristicile sale o comunicare mai eficientă pe stațiile radio, pe liniile telefonice/interfoane existente, pe e-mail, SITA și AFTN prin aplicațiile dedicate.

Caracteristicile echipamentelor vor asigura o mai bună vizualizare a tuturor aplicațiilor, posibilitatea de control prin multi-touch și tastatură wireless în vederea optimizării controlului digital, sistem prin care se asigură comunicarea cu clienții, companii aeriene și pasageri. Sistemul include și un pupitru ergonomic, din material neelectrizat ce asigură o poziție corespunzătoare dispecerilor pentru desfășurarea sarcinilor de serviciu.

Contractul a fost încheiat cu SC Headlight Solutions SRL, la valoarea de 503.347,00 lei (fără TVA).

Articolul precedentLocomotiva unui tren care transporta motorină, a luat foc
Articolul următorO nouă serie de viitori soldați și gradați profesioniști, în familia Forțelor Navale Române