În fiecare an, în data de 24 martie, România marchează, alături de întreaga lume, Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei al cărei slogan este, în acest an, „It’s time.” / „Este timpul (să eradicăm tuberculoza)”.

Pentru a marca această zi și a informa corect populația și factorii de decizie cu privire la această problemă importantă de sănătate publică, Fundația Romanian Angel Appeal alături de instituțiile publice din județ și organizații nonguvernamentale demarează cea mai amplă campanie împotriva tuberculozei. Anul acesta, campania a debutat la începutul lunii februarie cu organizarea la nivelul școlilor generale din județul Constanța a unui concurs online cu tema „Educație pentru sănătate, prevenirea tuberculozei” și a unui concurs de desene  și materiale digitale cu tema „It’s time to end TB”, urmând ca cele mai originale lucrări să fie expuse în Galeria de artă Virgil Coman din pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare, în perioada 24 martie-15 aprilie.

Pe data de 24 martie, începând cu orele 16:00, în fața pasajului din strada Ștefan cel Mare, va avea loc vernisajul expoziției de artă și o campanie de informare care va consta în distribuire de pliante informative. Ziua de 24 martie se va încheia cu iluminarea în roșu a pasajului pietonal, punând astfel Constanța pe harta orașelor lumii care au aderat la inițiativa „Light Up the World For TB”.