Prim- ministrul Viorica Dăncilă și prim-ministrul eston Juri Ratas au  fost pasagerii primei curse aeriene pe ruta Tallinn – Constanța, sâmbătă, 16 iunie.

Zborul inaugural al companiei aviatice Nordica  a avut o durata de 2h si 30 minute, cei doi miniștrii au fost întâmpinați la sosirea pe Aeroportul Internațional  Mihail Kogălniceanu cu un ceremonial militar.

Acest eveniment are loc într-un an cu conotații puternice atât pentru Estonia prin faptul că în acest an celebrează 100 de ani de la declararea Independenței cât și pentru România care sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire.

Cei doi miniștrii au declarat că sunt multe elemente care leagă Estonia și  România și speră ca  litoralul românesc și Delta Dunării să devină destinații de vacanță preferate de către estonieni. Viorica Dăncilă le-a recomandat românilor să viziteze orașele, castelele și insulele estoniene si speră ca pe viitor să fie un zbor  pe ruta Tallinn-București.

Zborurile pe ruta Tallinn – Constanta – Tallinn vor avea loc în perioada 16.06.– 29.09.2018, la început cu o frecvență pe săpăamână, sâmbăta și începand cu 27.06. cu 2 frecvențe pe săptămână, în zilele de miercuri și sâmbătă.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentVIDEO| Panică în Mamaia! O rulotă s-a făcut scrum
Articolul următorNu a adaptat viteza și s-a răsturnat cu mașina