Trei polițiști de frontieră au fost amendați de agenții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării într-o zonă strict protejată din Rezervație, pe lacul Răducu.

Aceștia erau într-o barcă în care se aflau și unelte de pescuit, dar au spus că s-au rătăcit. Doi polițiști aufost amendați cu 6000 de lei .

Incidentul a ajuns în atenția publică după ce un agent din Rezervația Biosferei Delta Dunării a postat maginile de la control , pe o rețea de socializare.

“Referitor la apariția în spațiul public a unor imagini cu trei angajati ai institutiei aflati într-o barca pe un lac din Biosfera Deltei Dunării, ce reprezintă arie protejata, precizam următoarele:

Din primele verificari s-a constatat ca, evenimentul a avut loc in data de 18.01.2021, cand doi angajati din cadrul Garzii de Coasta si unul de la IGPF, aflaţi în timpul liber, au fost sancţionati contraventional de catre un agent din cadrul Administratiei Rezervaţia Biosfera Delta Dunării pentru ca au intrat cu o barca pe Lacul Raducu, situat între Bratele Chilia si Sulina, fiind arie protejată, interzisă accesului liber.

Cei trei lucratori au fost sanctionati pentru nerespectarea accesul in zona respectiva. In barca se afla o undita, dar nu exista o captura de peste. Precizam ca la acea data, nu era perioada de prohibitie la stiuca.

Conducerea Gărzii de Costa s-a sesizat cu privire la  aspectele semnalate si a dispus efectuarea unor verificări prin Biroul Control,” a trransmis Garda de Coastă.

Sursa: Realitatea de Constanta