Compania RAJA SA Constanța a inaugurat, astăzi, obiectivul de investitii „Reabilitarea și modernizarea a Stației pentru Tratarea apei potabile Palas”, în valoare de peste 24 de milioane de lei, din care peste 4 milioane de lei au fost asigurate de RAJA, realizat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu 2007- 2013. Evenimentul a avut loc în prezența ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb și a premierului Viorica Dăncilă.

Potrivit reprezenrtanților RAJA, această stație de tratare asigură seviciul de apă potabilă pentru pentru circa 350.000 de locuitori din municipiul Constanța și orașul Năvodari, la care se adaugă turiștii care ajung în această zonă. Felix Stroe, directorul general al companiei constănțene a declarat: ”Este o apă potabilă, monitorizată prin analize de laborator ce se efectuează la fiecare două ore. Este o apă curată, sănătoasă, cu aceleași calități ca și apa de izvor. Este o contribuție majoră la sănătatea populației, la o viață curată și civilizată.”

RAJA a primit o nouă finanțare de aproape 600 milioane euro!

Tot astăzi, a fost semnat și contractul de finanțare pentru ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA”, în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. În valoare totală de 593.184.990 euro, reprezentând circa. 20 % din valoarea alocată Axei Prioritare 3, din cadrul acestui program, proiectul vizează dezvoltarea de investiții în infrastructura de apă potabilă, canalizare și tratare a apei uzate pe raza a 52 de Unități Administrativ Teritoriale, respectiv 91 de localități din 6 județe: Constanța, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Brașov și Ilfov. Programul va fi implementat prin 50 de contracte de lucrări și 4 contracte de servicii.

Cu acest prilej, premierul României Viorica Dăncilă a precizat că a semnat un proiect de lege prin care primăriile se vor putea îndatora la Trezoreria statului cu pânâ la 800 de milioane de lei pentru plata datoriilor si dezvoltare locală.

Articolul precedentTabăra de jurnalism de la Mânăstirea Dervent se încheie duminică
Articolul următorLăutarii din stradă au primit „darul” de la poliția locală