Polițiștii constănțeni au înregistrat, duminică, 30 incidente electorale. Autoritățile au aplicat12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 13.000 de lei  și au deschis opt dosare dec cercetare penală.  Dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu efective pentru a se asigura îndeplinirea misiunilor.

” La nivelul IPJ Constanţa s-au primit peste 30 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

Până la ora 17.00 au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 13.000 de lei. Au fost întocmite 8 dosare de cercetare penală – 2 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot, unul pentru dispariţia unei ştampile dintr-o secţie de votare, 2 pentru coruperea alegătorilor, precum şi altele, acestea fiind deja aduse la cunoştinţa dvs., în cursul zilei.

Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul acestei pandemii, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, a fost suplimentat cu efective pentru a se asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii. Pentru un plus de siguranţă, au fost constituite şi echipe de rezervă care sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp acolo unde situaţia o impune”, a transmis IPJ Constanța

Sursa: Realitatea de Constanta