Jucării și articole de încălțăminte susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de 825.000 lei, au fost confiscate  în Portul Constanța. Bunurile aveau ca destinatar societăți din Ucraina și Republica Moldova.

  Polițiști de frontieră  şi inspectori vamali au descoperit, [n data de 25.05.2023, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina, 13.120 jucării diverse modele, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Valoarea acestora este de aproximativ 645.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă,.
În aceeași zi, într-un alt container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Republica Moldova, au descoperit 1.078 perechi de încălțăminte sport. Bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularului de marcă. Valoarea produselor se ridică la aproximativ 180.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.
„Poliţiştii de frontieră s-au sesizat  din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor,” transmite Garda de Coastă.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCodul Galben de furtuni extins până sâmbătă seara
Articolul următorSe schimbă eticheta produselor românești. Consumatorii, sfătuiți să verifice un detaliu important la raft