7370  pachete de țigări nedeclarate au fost găsite de poliţiştii de frontieră cu ajutorul câinelui de serviciu Pobaya,  într-o navă sosită în Portul Constanța , sub  pavilion Malta.

„În data de 26.03.2021, acționând în baza unor informații, polițiștii de frontieră din cadrul Grup Nave Constanta, în cooperare cu lucrătorii vamali din cadrul  Biroul vamal Constanta, au efectuat un supracontrol, asupra unei nave sub pavilion Malta, intrată în portul Constanta din directia Turcia (Mersin), avand la bord un echipaj de 18 marinari români,” informează Garda de Coastă.

În urma controlului amănunțit, la care a participat și câinele de serviciu pentru detectarea tutunului Pobaya, au fost găsite, ascunse și nedeclarate, într-o încăpere, 7370 de pachete de țigarete, diferite mărci, ambalate în saci de plastic. Comandantul navei a declarat că țigările aparțin membrilor de echipaj.

Țigările în valoare de aproximativ 147.400 lei,  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta