Doi tulceni  care pescuiau în perioada de prohibiție sunt cercetați pentru că au pus în pericol viaţa unui poliţist de frontieră. În  timpul intervenției, unul dintre pescari a pus ambarcațiunea în mișcare, iar unul dintre polițiștii de frontieră a fost tras în apă.

În data de 06.05.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, județul Tulcea, au  observat, pe raza localității Periprava, la malul canalului Sulimanca, o ambarcațiune în care se aflau două persoane, care scoteau din mai multe unelte de pescuit peşte din specia somn.  Au somat pescarii și au intervenit pentru reţinerea acestora, unul urcând în barcă pentru imobilizarea persoanelor, iar celălalt efectuând manevre de oprire a ambarcaţiunii la mal. Pe timpul intervenției unul dintre pescari a pornit motorul bărcii, trăgându-l prin apă pe poliţistul de frontieră aflat pe uscat, până pe malul opus.

         Poliţistul de frontieră aflat în barcă a reuşit imobilizarea celor doi bărbaţi, iar în urma legitimării acestora s-a constatat că sunt cetățeni români, S.M., în vârstă de 35 de ani, care a prezentat o declarație pe proprie răspundere justificând deplasarea pe timpul stării de urgență în scop profesional, și nepotul acestuia, în vârstă de 15 ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea.  În ambarcațiune polițiștii au descoperit trei unelte de pescuit tip vintir, în care se aflau 83 kg de somn.

         Cantitatea de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit, în valoare de aproximativ 10.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și fals în declarații, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

         De asemenea, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tentativă de omor, dosar penal ce va fi instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Imagine

Articolul precedent247 de cazuri de coronavirus în județul Constanța Bilanțul în România a ajuns la 14.499  
Articolul următorFOTO VIDEO | Natura înapoiază gunoaiele! Pârâu acoperit de PET-uri