Cinci persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de minori, proxenetism, pornografie infantilă, trafic de droguri de mare risc.

Potrivit polițiștilor în perioada 2022 – martie 2023, unul dintre persoanele bănuite ar fi recrutat o persoană vătămată minoră, de 17 ani, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, provocată inclusiv de consumul de droguri, cu scopul de a o exploata sexual, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției. 

Totodată, persoana bănuită cu sprijinul altor două persoane bănuite, ar f adăpostit, transportat și obligat persoana vătămată minoră, să practice prostituția, într-un apartament din municipiul Constanța, în vederea obținerii de foloase patrimoniale.

În acest scop, una dintre persoanele bănuite ar fi realizat imagini care înfățișau persoana vătămată minoră, în mai multe ipostaze, cu tentă vădit sexuală, imagini pe care le-ar fi distribuit prin atașarea lor la anunțuri care ar fi fost publicate, în vederea atragerii de clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu aceasta.De asemenea, în cauză s-a reținut faptul că alte două persoane ar fi deținut, la 21 martie 2023, în vederea comercializării, droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate aproximativ 300 de grame de cocaină  și 100 de grame 3-CMC, 2 cântare electronice, 1.800 de euro, 200 de franci și 21.000 de lei. Totodată, au fost ridicate două arme, respectiv una letală cu glonț, cu încărcător aferent, 6 cartușe de calibrul 6,35 mm și o armă neletală, de tip pistol, pe bază de gaze lacrimogene, calibrul 9 mm, cu încărcător aferent, deținute fără drept, 20 de terminale mobile, informează  IPJ Constanța

Pocurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 5 persoane  iar pe, 22 martie, judecătorul  a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentDacă l-ați văzut, sunați la 112!
Articolul următorRabla 2023. Din 24 martie încep înscrierile pentru persoane fizice. Care sunt principalele modificări