Un “Parc de Miniaturi” va fi realizat în Parcul Tăbăcărie din Constanța, un proiect în premieră pentru oraș, ce va duce la creșterea spațiului verde cu aproape 1.500 de metri pătrați. Proiectul face parte din obiectivul de investiție “Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage- Miniature Park”.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanţa, “Parcul de Miniaturi” va fi realizat în Parcul Tăbăcărie, în zona intrării în Satul de Vacanță, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Parcul va fi realizat din ansambluri modulare din lemn și materiale ușoare, mobilier urban din lemn și metal, iar aleile pietonale vor fi asamblate din materiale prefabricate, cu interspații în care va fi semănat gazon.

Vegetația va fi formată din arbuști de talie mică, iar coloritul va fi divers pe toată perioada anului. „Nu se vor tăia copacii existenți și nici nu se vor turna betoane în zona amenajată a parcului. De asemenea, proiectul prevede și realizarea unei oglinzi de apa, sub forma unui bazin dotat cu pompe de recirculare a apei”, spun sursele citate. Toate amenajările ce vor fi realizate au un caracter ne invaziv și nu se vor percepe taxe pentru vizitatori.

Miniaturile din parc reprezintă reproducerea la scară a unor obiective cu valoare culturală, arhitecturală și istorică majoră, care vor aduce în lumină importanța patrimoniului cultural. Banii pentru realizarea acestui proiect provin din Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 2-A green region – 85 la sută din valoarea investiției; bugetul de stat al României – 13 la sută din valoarea investiției, și bugetul local al municipiului Constanța – 2 la sută din valoarea investiției.

Articolul precedentMotocicliștii vor ajuta familiile nevoiașe din Chirnogeni
Articolul următorOrganizatorii festivalului NEVERSEA au pus în vânzare bilete de o zi