Căpitanul SRI acuzat de trafic de influență și-a recunoscut vinovăția. El a fost de acord cu o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare și va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Spitalului Județean ori la Drumuri și Poduri Constanța.

DNA a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au sesizat Tribunalul Militar Bucureşti cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a lui Bogdan Popescu, la data comiterii faptei ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii  – Direcţia Regională de Informaţii Dobrogea, cu gradul de căpitan, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

“La data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan, în calitatea menţionată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului Român de Informaţii, astfel încât să îi determine să nu îşi îndeplinească un act ce intra în atribuţiile de serviciu ale acestora şi care ar fi vizat persoana respectivă. La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menţionat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicat.

DNA a precizat că Bogdan Popescu şi-a recunoscut fapta. 

“În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, a precizat sursa citată.

De asemenea, ofiţerului SRI i-a fost interzis ca pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare mai multe drepturi. Este vorba de dreptul de a fi ales în funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a fi angajat al SRI.

Pe parcursul termenului de supraveghere, bărbatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sf. Apostol Andrei” Constanţa sau în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Militar Bucureşti.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMedicii nu sunt sac de box. Reacția Colegiului Medicilor în cazul doctoriței bătute la Fetești
Articolul următor64 de unități de învățământ din Constanța din peste 700 au autorizație de securitate la incendiu