Șase tuneluri pentru decontaminare sunt, în aceste zile, donate de Asociația Dăruiește Aripi în lupta împotriva epidemiei de coronavirus la Constanța.

Cinci dintre ele au fost instalate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța (două la UPU și cate unul la secția Medicală 2, secția Medicală 1, secția de Anestezie și Terapie Intensivă)  și unul a fost donat Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Palazu Mare.

Dispozitivul a fost conceput la Constanța de o echipă de specialiști, la indicațiile medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic Județean Constanța.

Dr. Marius Prazaru, șeful sectiei ATI: Mulțumim foarte mult Asociației Daruieste Aripi pentru aceste tuneluri de decontaminare si pentru ca au fost langa noi inca de la inceputul acestei crize. Asociatia ne-a sustinut constant cu echipamente medicale si de protectie in acesta perioada. “

Tunelurile de decontaminare  ajuta la reducerea virusurilor și a bacteriilor de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin el. Preventia contaminarii se realizeaza prin pulverizarea de substante virucide/bactericide la trecerea prin tunelul de decontaminare, inaintea accesului in spatiul vizat a fi protejat. Functia de pulverizare, declansata de senzorul de miscare la trecerea persoanelor prin tunel permite activarea sistemului fara a fi necesare alte actiuni. Pompa de presiune  permite obtinerea unei pulverizari de particule de lichid foarte fine, la o presiune minima, realizand astfel acoperire rapida si uniforma.

“Solicitarile pentru aceste tuneluri au venit din partea personalului medical, care si-a dorit un plus de protectie, in lupta cu acest virus putin cunoscut si atat de periculos,”a declarat  Alina Patrahau, fondator Daruieste Aripi.

 

 

Articolul precedentÎncă un deces din cauza coronavirusului în județul Constanța
Articolul următorAmenzi pentru constănțenii care au părăsit nejustificat locuinţa