În cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, trupe, echipamente și vehicule militare americane vor ajunge în Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din România pentru o rotaţie de nouă luni.

„Militari, echipament şi vehicule ale Batalionului 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie, aparținând Unităţii de Luptă „IRONHORSE” a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie, au început să sosească în România şi Bulgaria, pentru o rotaţie de nouă luni, în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve”, anunță Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat de presă.

Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente, printre care  tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din România şi la Novo Selo, în Bulgaria. Rotaţia brigăzii „IRONHORSE” va începe în România, unde ea îşi va aduna tot echipamentul şi personalul militar, apoi o parte din forţe se vor muta în Bulgaria.

„ Dislocare forţelor „IRONHORSE” este parte a prezenţei continue şi o dovadă a angajamentului faţă de Aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de întărire a securității în zona de est a Europei. Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forțele aeriene și din forțele terestre în vederea consolidării interoperabilității între unitățile participante”, se mai precizează în comunicat.

Sursa foto Reuters

Articolul precedentExamenul de bacalaureat sesiunea iunie – iulie Constanța 2018
Articolul următorNicolae Voiculeț, concert extraordinar de Ziua Drapelului Național la Constanța