Transgaz și Black Sea Oil & Gas,au semnat pe 30 august în localitatea Corbu ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectele celor două companii în vederea preluării producţiei de gaze din perimetrul offshore Midia.

Proiectul Transgaz „Extindere SNT Vadu-T1” constă în construirea unei conducte, proiectată pentru a transporta gaze naturale la o presiune de 55 bar, în lungime totală de aproximativ 24,37 km, care va conecta Ţărmul Mării Negre cu Sistemul Naţional de Transport – conducta T1 pe direcţia Ţărmul Mării Negre – Corbu – Săcele – Cogealac – Grădina. Termenul estimat de finalizare este anul 2021.
Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă pe zăcământul Doina şi patru sonde pe zăcământul Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie automatizată amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 121 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, unde urmează 4,1 km de conductă subterană până la noua staţie de tratare a gazelor („STG”).  Se estimează că producţia de gaze va începe în trimestrul 1 al anului 2021.

„Acest proiect va acoperi 10% din necesarul anual de gaze naturale al României, și, mai mult decât atât, reprezintă o contribuție importantă la nivel național, cât și pentru dezvoltarea economică şi socială a comunităților locale. Este rezultatul unei investiţii care până în acest moment s-a ridicat la suma de 200 milioane de dolari, iar alte 400 de milioane urmează să fie investite de Black Sea Oil & Gas până la finalizarea construcţiei, ” a declarat Niculae Bădălău, Ministrul Economiei.

Articolul precedentTragedie în Mamaia! Doi frați s-au înecat în mare
Articolul următorVIDEO| Viorica Dăncilă, huiduită la Constanța