Astăzi,prezent la Scoala de Vară a tineretului PMP de la Neptun, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre regulile care trebuie stabilite între președinte și premier,  gruparea dreptei pentru alegerile parlamentare, programul energetic al României.

„Romania este o navă în derivă. Blocajul între președinție și guvern este extrem de dăunător și ține lucrurile blocate din interior, dar din exterior vă pot asigura că se vede groaznic. Se vede o țară care nu este gestionată, o țară care nu are direcție…. Despre PSD Klaus Iohannis știa că este un partid care nu are reguli și când un partid nu are reguli în bătălia lui pentru a acapara toată puterea trebuie să faci un lucru simplu, să-i pui reguli. Regulile trebuie stabilite între președinte și premier. Avem o constituție foarte largă, ușor interpretabilă ca și legislația care derivă din constituție în relația președinte – guvern și fără un protocol nu merge și se vede acum”

De asemenea Traian Băsescu a mai spus că :

„Declicul trebuie să fie europarlamentarele și asta înseamnă să ne grupam,PMP și PNL-ul fac parte din aceași familie european[,  USR-ul încă nu are o familie. Ar trebui să ne grupăm să avem ca obiectiv să batem măcar un mandat PSD-ul.  PSD-ul trbuie bătut, acum, la europarlamentare dacă vrem să creeăm premise Să ceăm premise  ca dreapta să dea  un președinte  la alegerile prezidențiale și dreapta să poată câștiga alegerile din 2020. Fără unitatea opoziției eșecul este previzibil”

În cadrul evenimentului Traian Băsescu a vorbit și despre programul energetic,  reactoarele de la Cernavodă:

„Scrie în programul energetic al României  că se fac reactoarele 3 și 4. Vă dau un exemlu referitor la gaze.Reactoarele 3 si 4 au costuri extraordinare, 4 miliarde pe reactoe.OMV-ul când eram președinte, a facut o termocentală pe gaze la Brazi care a costat sub  700 de milioane.,Ambele grupuri produc  peste 900mw/oră, mai mult decăt un reactor de la Cernavodă. Dau 4- 5 miliarde pe fiecare reactor sau fac 2 termocentrale?Ar trebui să decidă guvernul .Trebuie să ne gândim mult dacă mai facem cele 2 reactoare de la Cernavodă în condițiile în care avem gaz.Acum căteva luni ROMGAZ a descoperit un mare zăcământ la nord de Galați.”

 

Articolul precedentMicii bicicliști ai Constantei se întrec la Cupa Marii Negre la Ciclism
Articolul următorConstanța fără apă caldă. Cât va dura anul acesta revizia