Zăpada și viscolul au creat probleme şi pe calea ferată

„Se înregistrează întârzieri în circulația trenurilor în zonele aflate sub avertizările meteo de vreme nefavorabilă. La această oră nu sunt trenuri operate de CFR Călători, blocate și nici nu au fost, ci doar trenuri care au întârziat așteptând remedierea disfuncționalităților apărute”, transmite CFR Călători.

Ca urmare a timpului nefavorabil care a generat ruperea firului contact rupt pe fir I Sărulești – Lehliu, la solicitarea CFR SA, în vederea asigurării intervalului de lucru pentru echipele de intervenție, sunt anulate astăzi, 28 ianuarie 2023, următoarele trenuri care circulă pe relația București Nord- Constanța și retur:

  • IR 1881 București Nord (plecare 11:30) – Constanța
  • IR 1586 Constanța (plecare 14:30) – București Nord
  • IR 1885 București Nord (plecare 15:31) – Constanța
  • IR 1682 Constanța (plecare 16:30) – București Nord
  • IC 581 București Nord (plecare 17:30) – Constanța
  • IR 1684 Constanța (plecare 18:30) – București Nord

Circulația feroviară se realizează cu tracțiune electrică pe firul 2 pe porțiunea afectată. De asemenea, pasagerii pot călători pe relația București Nord- Constanța și retur cu celelalte trenuri aflate în graficul de circulație.

„Pasagerii care au bilete la trenurile suspendate sau la trenurile afectate de întârzieri şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie,” menționează CFR Călători

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedent7 greșeli pe care să le eviți când gătești o friptură
Articolul următorZboruri întârziate pe Otopeni din cauza zăpezii și viscolului