Tone de droguri produse în Columbia intră în România prin Portul Constanța. Alte rețele apelează la cărăuși români sau chiar la serviciile de coletărie. Un raport publicat săptămâna aceasta de o organizație independentă din Elveția, numește Portul Constanța drept una dintre cele mai importante porți de intrare în Balcani pentru drogurile din America de Sud.

România este o țară de tranzit iar în ultima perioadă, oamenii legii au prins mai multe grupări transporatoare de stupefiante. 

Între timp, polițiștii de la Frontieră bifează capturi impresionante înainte de cel mai mare festival din România. Doi cetățeni polonezi care mergeau la festivalul UNTOLD din Cluj-Napoca au fost prinși cu droguri, tuburi de gaz lacrimogen și veste anti-înjunghiere. 

Cei doi, în vârstă de 27 respectiv, 28 de ani, au fost verificați de oamenii legii împreună cu un câine specializat în detectarea substanțelor interzise.

Au fost găsite asupra lor peste o sută de pastile aflate pe lista drogurilor de mare risc. Celor doi le-au fost întocmite dosare penale.

Articolul precedentBruxelles cere urgent refolosirea apei în țările UE: Seceta va afecta jumătate din bazinele hidrografice până în 2030
Articolul următorSECETĂ în România: Petre Daea a prezentat planul național de irigații până în anul 2027