Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au descoperit ascunse pe o navă sosită în Portul Constanța sub pavilion Belize, 15.000 ţigarete de contrabandă, pe care patru cetăţeni străini au încercat să le aducă ilegal în România. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată și au fost deschise 4 dosare penale.

O echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, acționând în baza unei informaţii, a efectuat un control  pe 10.05.2018, asupra unei nave sub pavilion Belize, sosită din direcţia Tartus (Siria). Au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, într-unul dintre compartimentele navei, 750 pachete cu ţigări, fără timbru fiscal.

Echipa de control a ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 11.250 lei, iar poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele a trei cetăţeni Siria și a unui cetățean Iordania, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: „Cu bombe, cu rachete, cu mitraliere și pistoale nu poți construi. Dar cu argumente, da”
Articolul următorPieton accidentat la Poarta Albă