200 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate de control din judeţul Constanţa au acţionat, duminică noaptea, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din judeţul Constanţa.

“În cursul zilei de astăzi, reprezentanţii I.T.M. Constanţa au luat măsura sancţiunii contravenţionale a unui operator economic din staţiunea Mamaia (zona Piaţetei Cazino), cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind programul de lucru în data de 2 august”, a transmis Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 133 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35.000 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 3 la O.G. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, 4 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi 10 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 11 obiective, unități de turism, cluburi si discoteci.

„În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 39 de deficienţe, fiind aplicate 50 de sancțiuni (34 de avertismente şi 16 amenzi), în valoare totală de 3.500 de lei”, a anunţat IPJ Constanţa printr-un comunicat de presă.