menajeria

 

 Începutul lunii aprilie aduce, la Teatrul de Stat din Constanța,trei spectacole inspirate din textele unor autori din diverse perioade, de la Tennessee Williams până la Mihail Zoșcenko sau Andrzej Saramonowicz.

 Vineri, 5 aprilie 2019, începând cu ora 19:00, este programat Veethoven, făi!, un spectacol ce spune povestea unei doctoriţe autoclaustrate şi obsedate de Beethoven, un fel de Miss Havisham al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte (uneori diluat cu apă) dimineaţa.  Se râde mult din cauza intrigii susţinute de energia inepuizabilă a ţigăncii care încearcă prin toate mijloacele să scoată bani de la doamna bogată şi nebună, îndrăgostită de Beethoven. În cele din urmă, crede că i-a găsit punctul slab – are nevoie de bărbat – şi se oferă să codoşească pe bani, livrându-i-l „nebunei” pe propriul soţ, care ştie să fluiere acceptabil cele câteva măsuri celebre din Simfonia Destinului.

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, de la ora 19:00, publicul este invitat să intre în atmosfera specială a Menajeriei de sticlă, o întâlnire emoționantă cu unul dintre cele mai frumoase texte din dramaturgia secolului XX. Textul vorbeşte despre o lume care trăieşte la graniţa dintre realitate şi fantezie; o lume plină de sensibilitate, creată din intensitatea relaţiilor. Nina Udrescu, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc și Andrei Cantaragiu realizează, în filigran, creații actoricești remarcabile, într-o poveste despre iubire și speranță.

Duminică, 7 aprilie 2019, de la ora 19:00, la Teatrul de Stat Constanța se poate viziona povestea a șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi”. Testosteron este “o comedie cult a regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz, jucată cu mare succes pe multe dintre scenele lumii. „Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor” spune  regizorul Traian Șoimu.

Spectacol nerecomandat minorilor.

 

Articolul precedentAproape 20 de străzi din Mangalia vor fi reabilitate cu bani europeni
Articolul următorMuzeul de Artă Populară Constanța. „Simboluri pascale”, tematica lunii aprilie