Teatrul de Stat Constanţa şi-a obişnuit spectatorii fideli pe tot parcursul acestei perioade de distanţare socială, şi în acest weekend  le oferă întâlnirea cu două spectacole pe pagina de Facebook a teatrului.

Astăzi, sâmbătă, 2 mai, de la ora 19:00, este programată difuzarea online a spectacolului „Gâlcevile din Chioggia”, o strălucitoare comedie a unuia dintre cei mai mari comediografi ai teatrului universal, Carlo Goldoni. Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orașel Chioggia, aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană. Certurile izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine.

În distribuție: Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Turchian Nasurla /Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț /Georgiana Rusu, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Mirela Pană / Cristina Oprean.

Regia: Dana Dumitrescu, coregrafia: Stela Cocârlea, scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu, muzica: Adrian Alexandru.

 

Mâine, duminică, 3 mai, de la aceeaşi oră, 19:00, TSC a programat „Jurnal de România. Constanța”, un spectacol neconvenţional care a fost jucat pe numeroase scene din ţară şi din străinătate, fiind aclamat pentru originalitatea conceptului şi pentru prestaţia excelentă a celor şase actriţe. Unul dintre cele mai răsunătoare succese a fost înregistrat în toamna anului 2019, la Bruxelles, în cadrul Festivalului Internaţional de Arte „Europalia“.

„Jurnal de România. Constanța” este o dramă documentară care face parte dintr-un proiect mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu, un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul.

Costumele sunt create de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar editarea foto-video, de Cristina Baciu.

Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele şase voci ale spectacolului, care încearcă să răspundă la câteva întrebări: Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum trăiește un artist? Cum simt ei (artiștii) orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc? Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei?

Cele două spectacole difuzate pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanţa sunt disponibile pentru 24 de ore.

 

Articolul precedent238 de cazuri de coronavirus în județul Constanța. Bilanțul în România a ajuns la 12.732
Articolul următorȘeful SRI va fi audiat marți în parlament