sdr_HDRB

Consilierii locali ai municipiului Constanța au votat, joi, majorarea taxei de habitat de la 5 lei, cât este în prezent, la 6,5 lei. Măsura va intra în vigoare începând de anul viitor.

„Crește taxa de habitat de la 5 lei la 6,5 lei. În proiectul inițial fusese 7,5 lei dar, urmare a consultărilor și urmare a dezbaterilor pe care le-am avut în timpul acestei ședințe, am redus de la 7,5 lei la 6,5 lei această taxă de habitat”, a declarat primarul Decebal Făgădău la finalul ședinței de joi a Consiliului Local Municipal. El a precizat că factura lunară pentru taxa de habitat este  de aproximativ 11 lei de persoană, dar 5 lei este subvenția de la bugetul local.

Decebal Făgădău a mai precizat că majorarea nu va ajunge la firma care colectează gunoiul, ci este aplicată din cauza penalizărilor primite de municipalitate pentru că nu se reciclează suficient. „Anul trecut am plătit o taxă penalizatoare. Nu doar noi, ci cred că majoritatea orașelor din România, pentru că nu ne încadrăm în această țintă de sortare. Întrucât anul acesta a fost înlocuită această taxă cu o taxă pe economia circulară, ea generează o cheltuială de 5 milioane de lei, suplimentară pentru bugetul orașului nostru. Faptul că noi am majorat taxa de habitat nu înseamnă că dăm mai mulți bani la Polaris sau că dăm mai mulți bani la groapa de gunoi. Nu. Înseamnă că pur și simplu am pus o sumă repartizată echitabil astfel încât această taxă penalizatoare să incidă asupra fiecăruia dintre noi”, a mai declarat primarul Constanței.

Articolul precedentTrei victorii din trei meciuri în play-off. HC Dobrogea Sud – Dunărea Călărași 27-22
Articolul următorRainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace, acostează în Portul Constanța