Zeci de producători din toată țara se vor strânge în acest week-end la Constanța, pentru a participa la cea de-a doua ediție a Târgului Național de Produse Tradiționale. Târgul se desfășoară între 21 și 23 septembrie în incinta parcului Aqua Magic din Mamaia

Cine este în căutare de materie primă de bună calitate pentru zacuscă, salată de vinete, gem, dulceață, sau dorește să achiziționeze bunătățile deja preparate după rețete tradiționale, autentice au ocazia să găsească toate acestea la Târgul Național de Produse Tradiționale de la Constanța. La târg vor fi prezenți producători din toata țara, cu povesti frumoase și produse sănătoase, atestate tradițional.

Membri ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale vor veni cu produse tradiționale specifice fiecărei regiuni a țării, cum este cașcavalul de Săvinești, de la Botoșani, iar producătorii locali, țăranii dobrogeni vor participa cu fructe și legume de sezon, lactate și brânzeturi de vacă și capră, produse etnice, ghiudem sau piperchi țârgâsiti. De asemenea vor fi prezente miere şi produse apicole, dulceţuri, gemuri, siropuri, diferite sortimente de zacuscă, pâine de casă, prăjituri, cozonaci şi plăcinte, peşte şi derivate ale acestui produs, băuturi alcoolice specifice regiunilor cu tradiţie în domeniu , sortimente de palincă, horincă sau ţuică, vin, prăjituri și obiecte meşteşugăreşti.

Pe lângă produsele tradiționale prezentate pentru degustare și vânzare de vestiții producători dobrogeni și din țară vor mai avea loc și spectacole susţinute de reprezentanţi ai etniilor dobrogene si, prezentări și degustări de vinuri cu sommelier, ateliere de gătit, în fiecare după amiază a târgului.

Târgul Național de Produse Tradiționale se va desfășura în perioada vineri, 21 septembrie-duminică, 23 septembrie, 2018, vineri între orele 11.00-19.00, sâmbătă între orele 10.00-19.00 și duminică între orele 10.00-19.00, parc Aqua Magic, Mamaia.

Articolul precedent100 de Tradiții Dobrogene. „Memoria satului dobrogean” într-o casă din Vișina
Articolul următorMărfuri contrafăcute, confiscate de poliţişti în Portul Constanța