O tânără de 25 de ani, internată în stare gravă la Spitalul Județean din Constanța după ce a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din suprafața corpului, urmează să fie transportată cu o aeronavă militară la un centru de mari arși din Bruxelles.

Potrivit Ministerului Apărării Națională, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua marți, o misiune umanitară de urgență pe ruta București – Bruxelles, pentru transferul unei paciente din județul Tulcea, rănită în urma unui accident care a avut loc în comuna Sfântu Gheorghe.

Pacienta, având arsuri de gradele I, II, III și IV pe circa 40 la sută din suprafața corpului, va fi asistată pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD și de o echipă medicală militară și va fi transportată la un spital din Bruxelles, Belgia.

Misiunea se efectuează la solicitarea Spitalului județean de urgență Constanța, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Tânăra a suferit arsurile duminică noapte, după ce pontonul pe care se afla a luat foc. Adăpostul plutitor se afla pe Dunăre, în comuna tulceană Sfântul Gheorghe, iar fata a fost transportată cu barca la Murighiol. În cursul zilei de luni s-au făcut încercări pentru a-i găsi un loc într-un spital din țară unde să fie tratată, iar după-amiază a fost urcată într-un elicopter pentru a fi transportată la Timișoara. Elicopterul a fost însă întors din drum, ajungând la Constanța, tânără fiind internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Ea este transportată cu un elicopter SMURD la sediul Bazei 90 Transport Aerian, de unde apoi, în jurul orei 15.00, va fi urcată la bordul aeronavei C-27J Spartan și va fi dusă în Belgia.

Articolul precedentFOTO VIDEO| Incendiu într-un apartament din Constanța
Articolul următorA început montarea de platforme supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor