Peste 350 de elevi constănțeni s-au întors din vacanța de vară cu păduchi sau bolnavi de râie, iar alte câteva zeci aveau diferite boli infecțioase.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului Constanța, medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare, în mediul urban, ori medicii de familie, în cel rural, au efectuat la reînceperea cursurilor de după vacanța de vară un triaj epidemiologic în unitățile de învățământ pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi. „Scopul triajului este de a depista și izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecții și bolnavii de boli contagioase”, se precizează într-un comunicat al DSP Constanța.
Au fost controlați peste 62.000 de copii, din 283 de creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee, fiind depistate 551 de cazuri de situații, cele mai multe, peste 350, fiind cazuri de pediculoză (infestația cu păduchi). De asemenea, doi copii au fost găsiți cu scabie (râie). Reprezentanții DSP au mai descoperit, între altele, 155 de cazuri de angine, 15 cazuri de micoză, dar și peste 26 de cazuri de alte boli infecțioase ori parazitare.

La 10 zile după primul examen a fost făcut un recontrol numai pentru scabie și pediculoză, fiind găsiți 92 de copii care încă mai aveau păduchi. În cazul acestora s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau de medicul colectivității.

În ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate de varicelă, angine și pediculoză, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se constata că s-au înregistrat mai puține cazuri de varicelă și angine, dar mai multe cazuri de pediculoză.

Articolul precedentPolițiștii constănțeni în alertă: copil de 12 ani, dat dispărut!
Articolul următorCFR introduce de astăzi garnituri speciale pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva