rrem

Primăria Constanța continuă acțiunea de plantare a arbuștilor ornamentali, 243 de arbuști ornamentali urmând să completeze, de astăzi, decorul peisagistic existent.

Arbuștii vor fi plantați pe strada Dobrilă Eugeniu, în scuarurile de la intersecția străzii Traian cu bulevardul 1 Mai, străzii Traian cu strada Prelungirea Traian și în zona cu vegetație delimitată de bulevardul 1 Mai și bulevardul 1 Mai Vechi.

rrem

Plantele de exterior provin din speciile: Cotinus coggygria (Scumpie), Mahonia aquifolium (Mahonie), Philadelphus coronarius varietatea Duplex (Iasomie), Kerria japonica (Trandafir domnesc), Spiraea ssp. (Cununiță, Floarea miresei) şi Punica granatum (Rodiu). Arbuștii ornamentali se adaugă copacilor care au fost plantați de la debutul primăverii.

„Precizăm că toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, cu înflorire eșalonată pe parcursul unui an, rezistente la condițiile specifice de climă şi sol”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia fac și un apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 (WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren.

Articolul precedentAvansări în grad la Jandarmeria Constanța
Articolul următorAproape 20 de străzi din Mangalia vor fi reabilitate cu bani europeni