Primăria Municipiului Constanța demarează plantările de toamnă, sute de arbori urmând să apară în perioada următoare pe străzile din Constanța.

Astfel, în săptămâna 22 – 26 octombrie, vor fi plantați 100 de plopi chinezești pe malul lacului Siutghiol și 70 de arbori din specia Catalpa bignonioides în aliniamentul stradal de pe Strada Portiței, reabilitată în primăvara acestui an.

Pe 27 octombrie va avea loc acțiunea voluntarilor Constanța Restart. Pentru a marca Anul Centenarului Marii Uniri, aceștia vor planta 100 de arbori în zona Ramada – Pavilionul Expozițional din Parcul Tăbăcărie. Exemplarele de arbori au fost alese diversificat, în vederea constituirii unor grupuri pe peluzele situate în apropierea lacului, din următoarele specii foioase: plop chinezesc, salcie creață, paltin de câmp, Catalpa bignonioides, și o cincime conifere – pin negru și ienupăr de Virginia.

În săptămâna 29 octombrie – 3 noiembrie va fi completat aliniamentul stradal de pe bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul reabilitat, cu arbori din specia paltinului.

De asemenea, acțiunile vor continua prin plantări de material dendrologic și în zona intrării în stațiunea Mamaia dinspre Năvodari, respectiv pe taluzul dintre Poarta 1 și 2 de acces în Portul Constanța. „În vederea asigurării fondului vegetal necesar, menționăm că toate exemplarele de plante achiziționate au fost previzionate din specii ornamentale de forme şi culori variate, cu înflorire/fructificație eșalonată pe parcursul unui an și frunziș persistent sau semipersistent, asigurând astfel decorul atât pe parcursul întregului sezon de vegetație, cât și în cel de repaus vegetativ, rezistente la condițiile specifice de climă şi sol”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Articolul precedentConstănțenii sunt așteptați duminică să doneze sânge
Articolul următorTraficul de mărfuri pe canalele navigabile a depăși prognoza