Marele ePremiu al orașului Constanța

– 0% – ZERO emisii de carbon, ZERO poluare fonică, ZERO gaze de eșapament pe bulevardul Tomis în Constanța pentru 2 zile în cadrul primei competiții de vehicule electrice pentru copii – eKarting din sezonul estival 2021.

Un eveniment unic în lume se desfășoară în acest weekend în centrul orașului Constanța pe bulevardul Tomis,  primul circuit stradal de karting electric pentru copii.. În cele două zile de concurs – 3 și 4 iulie 2021 – vor participa la această competiție 36 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Karturile care iau startul sunt 100% electrice și sunt încărcate exclusiv solar. Pe durata celor 2 zile de competiție, instalațiile special aduse pentru competiție vor produce și încărca în bateriile speciale pentru competiții aproximativ 310 kw. Circuitul stradal va fi amenajat pe bulevardul Tomis, de la intersecția cu bulevardul Ferdinand spre strada Traian, dreapta până la intersecția cu strada Termele Romane, întoarcere la sensul giratoriu pe strada Traian și apoi stânga pe bulevardul Tomis.

Competițiile eKarting România se dezvoltă în jurul a 4 valori fundamentale: Sport – Energie – Mediu – Divertisment. Sunt o fuziune de inginerie, tehnologie, sport, știință, design, muzică și divertisment – toate combinate pentru a conduce spre un viitor electric, fascinant pentru copiii din România. Evenimentele eKarting România sunt organizate pe circuite tradiționale, stradale – temporare sau amenajate pe terenurile sau în sălile de sport ale școlilor pentru a crea o “mișcare” unică și incitantă, proiectată pentru a face apel la o noua generație de fani ai eMobilității și eMotorsportului în marile orașe ale României – “New Electric Kids Generation”.

Începând de vineri seară, invitaților și spectatorilor le vor fi prezentate modele de mașini electrice și karturi ce vor fi expuse pe bulevardul Tomis.

“Copiii electrizează orașele României” – reprezintă o viziune pentru viitorul eMobilității și e-Sportului românesc și european, servind ca un cadru pentru cercetare și dezvoltare în jurul vehiculului electric, pentru accelerarea interesului general în aceste „mașini“ și pentru promovarea energiei curate și a sustenabilității. Competițiile eKarting România se organizează în baza Regulamentului tehnic al FIA – Electric and New Energy Championships Commission special pentru vehicule electrice de categoria: Category V Class 1 – karturi electrice.

„Mulțumim din suflet tuturor partenerilor, sponsorilor și colaboratorilor, în special Primăriei Municipiului Constanța pentru faptul că a pus, în premieră, România pe harta motorsportului electric mondial. Această nouă competiție desfășurată în inima marilor orașe ale României atrage o nouă audiență, o nouă generație de copii, un viitor electric și curat. SuperCupa României la Karting Electric va oferi copiilor din orașele și județele partenere nu doar divertisment, dar și oportunitatea de a înțelege și împărtăși valorile și obiectivele energiilor „curate“ ale mobilității urbane a viitorului și a sustenabilității. Cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor vom modifica definitiv mentalitatea copiilor din România făcându-i parte a megatrendurilor mondiale“, a declarat Florentina Drăgan – radiokart™

„Competițiile în care sunt folosite vehicule nonpoluante câștigă tot mai mult teren în România, îndeosebi la Constanța. Ieri l-am primit la Constanța pe câștigătorul celei de-a doua etape a „The Sun Trip“, turul de ciclism al Europei, realizat cu biciclete dotate cu panouri solare, Emil Bărbuț, iar astăzi anunțăm o competiție de karting electric. Mă bucur că este încurajată tot mai mult în rândul copiilor deplasarea cu vehicule care produc ZERO emisii de CO2. Și asta pentru că politica administrației locale din Constanța este aceea de a îndruma populația către mobilitatea alternativă“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentAct sexual in vazul tuturor! In ce pozitii rusinoase au fost surprinsi de catre politisti 2 tineri polonezi
Articolul următorVIDEO Arhiepiscopul Tomisului, despre educația sexuală în școli: „Nu poți să îi dai copilului cuțitul să se joace că el se va răni”