Primarul orașului Techirghiol a semnat, miercuri, contractul de finanțare pentru proiectul „Valorificarea potențialului balnear și turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”.

Valoarea totală a proiectului este de 10.728.627,76 lei, din care contribuția orașului Techirghiol este de 221.800,65 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 210.136,54 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului. Obiectivul general al proiectului este de a asigura infrastructura publică necesară dezvoltării turismului balnear în stațiunea Techirghiol și valorificarea extinsă și durabilă a Lacului Techirghiol, ca resursă naturală și culturală pentru întregul litoral românesc.

„Proiectul are o valoare de 10 milioane de lei și în urma acestui proiect toate investițiile private  care sunt în zona respectivă sunt convins că vor apărea și noi locuri de muncă. Proiectul se numește valorificarea potențialului balnear și turistic al orașului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii. Este vorba de o stradă care are 1.115 metri liniari, unde vor fi montate rețele de apă și canalizare, sistem de iluminat public, asfalt, trotuar. Prin această infrastructură sunt convins că toate zona va avea o mare putere de dezvoltare în următorii 3-4-5 ani, iar investitorii care au investit prin achiziționarea terenurilor în zona respectivă vor crea noi centre balneare în stațiunea noastră, care vor avea între 4-5 stele”, a declarat primarul orașului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Este cel de-al patrulea proiect, depus de Primăria Techirghiol, care obține finanțare. Au fost depuse până în prezent 7 proiecte în valoare totală de peste 15 milioane de euro, proiecte care vin să dezvolte stațiunea balneară Techirghiol. „Iată că avem deja semnate patru dintre aceste proiecte care însumează o valoare de peste 11 milioane de euro, și care vin să contribuie decisiv la dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestor proiecte, dar și celor care ne-au sprijinit pentru a putea fi finanțate”, a mai declarat primarul Soceanu.

Articolul precedentÎncepe reabilitarea Secției de Recuperare Neuropsihomotorie Copii din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol
Articolul următorContinuă programul de asfaltare a străzilor din cartierul Baba Novac