Biroul Naţional al USR a decis excluderea din partid a consilierului local constănţean Iulian Călin, pentru că a votat un proiect de hotărâre iniţiat de primarul liberal Vergil Chiţac, prin care i s-a alocat un teren pe plajă liderului PSD Constanţa, a anunţat marţi deputatul Stelian Ion.

Potrivit parlamentarului USR, reprezentanţii formaţiunii politice îşi doresc o alianţă de dreapta la Constanţa, fără să „servească” interesele PSD.

„Nu dorim să servim interesele PSD şi să avem o colaborare cu PSD. Ne dorim alianţă de dreapta la Constanţa şi nu umblăm cu jumătăţi de măsură. Biroul Naţional al USR a decis, în şedinţa de ieri, cu unanimitate de voturi excluderea lui Iulian Călin din partid, consilierul local care a votat proiectul dubios al primarului PNL Vergil Chiţac, prin care i-a alocat un teren pe plajă liderului PSD din Constanţa. Dacă ar avea onoare, Iulian Călin şi-ar da chiar astăzi demisia din Consiliul local, pentru că nu a fost ales pe persoană fizică, ci pe listele USR, şi a trădat obiectivele USR, şi-a trădat colegii şi i-a trădat pe constănţeni”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul constănţean Stelian Ion.

Conform acestuia, primarul liberal al Constanţei, Vergil Chiţac, încearcă să găsească susţinere prin „metode neortodoxe” pentru proiectele pe care le iniţiază.

„Este foarte clar că primarul Chiţac încearcă să îşi găsească susţinere, pentru proiectele pe care le înaintează şi care sunt croite cu dedicaţie pentru PSD, prin metode neortodoxe, nu prin discuţii pe faţă. Politic vorbind, este un act asemănător unui act de corupţie, e ca şi cum ai corupe membrul unui alt partid pentru a-şi vota proiectele dubioase. Vergil Chiţac pune pe tavă întregul oraş la dispoziţia PSD. A minţit în campania electorală că se va lupta cu PSD şi cu mafia imobiliară din Constanţa”, a spus deputatul USR.

El a mai afirmat că liberalii trebuie să scape de Vergil Chiţac, acesta nedorind ca PNL să facă la Constanţa o alianţă de dreapta, aşa cum a cerut electoratul.

„Este grav că liderii PNL se complac în această situaţie şi se lasă târâţi de Vergil Chiţac în noua alianţă care se creează în Constanţa, între PSD şi PNL, în dispreţ faţă de votul constănţenilor. Noi ne facem curat în ograda noastră şi, pentru a respecta votul constănţenilor, este cazul ca şi liberalii să scape de Vergil Chiţac, pentru că nu-i va lăsa niciodată să facă o alianţă de dreapta aşa cum ar trebui la Constanţa, cum ne-au cerut oamenii, ci îi va ţine lipiţi de PSD prin tot felul de interese”, a mai spus Stelian Ion. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentSchimbare majoră în toate restaurantele din România, de astăzi – Ce urmează să găsească clienții pe mese
Articolul următorCum și-au răsplătit șefii Poștei Române prietenii politici cu funcții bine plătite. 30.000 de lei pe lună – SCHEMĂ