Constanța va găzdui pentru a patra oară unul dintre turneele de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3×3. Evenimentul la care vor participa și naționalele României, atât la masculin cât și la feminin, are loc în zilele de 4 și5 iunie.

Pentru al doilea an consecutiv, locul de desfășurare al turneului de calificare de la Constanța este Faleza Cazino. În acest an, o dată cu ridicarea restricțiilor sanitare, va fi permis și accesul spectatorilor în tribune. 

Fanii vor putea urmări 25 de echipe naționale din 15 țări, care vor lupta pentru cele cinci locuri la turneul final puse în joc la acest turneu, trei la masculin și două la feminin. FIBA 3×3 Europe Cup 2022 va avea loc la Graz, Austria între 9 și 11 septembrie.

„Ne propunem să transformăm Constanța într-un oraș al sportului, iar organizarea acestui gen de evenimente, care aduc și promovarea pe plan internațional a orașului, face parte din strategia pe care am gândit-o în acest sens”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței. 

România nu a ratat niciun turneul final la feminin în cele șase ediții disputate până acum, avansând în fazele eliminatorii în patru rânduri. Cea mai bună performanță a fost medalia de argint, cucerită la București, în 2016, cu echipa formată din Sonia Ursu, Gabriela Mărginean, Anca Șipoș și Andra Haas.

La masculin, naționala României a lipsit la două ediții, Amsterdam 2017 și Paris 2021, iar cel mai bun rezultat din istorie este titlul european obținut la ediția inaugurală, în 2014, de Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan.

„Avem o tradiție bogată în baschetul 3×3, rezultate precedente prin care am făcut istorie și sperăm ca prin organizarea unor astfel de evenimente în România să ajutăm naționalele noastre. Constanța este centru pentru baschetul 3×3, rezultatele obținute în ultimii ani sunt o dovadă, și vom face în continuare tot posibilul să ne menținem la un nivel ridicat și de organizare și sportiv”, a declarat Andrei Talpeș, președinte interimar al CSM Constanța. 

Accesul spectatorilor la evenimentul din 4-5 iunie, care va avea loc în arena temporară amenajată pe Faleza Cazino, este gratuit.

FOto Arhivă

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentPeste 100 de participanți la Conferinţa TEHNONAV JUNIOR 2022
Articolul următorUn bărbat din Bacău a mers cu TIR-ul pe plaja sălbatică de la Corbu