Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia solicită sprijinul autorităților americane în vederea atragerii de investitori interesați de finanțarea unor obiective cu caracter social, pentru unitatea medicală.

Într-o scrisoare adresată, recent, Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea spitalului expune situația cu care se confruntă la nivelul unității spitalicești din Mangalia, ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A, către proprietarul de drept – Crucea Roșie din România.

Deși imobilul a fost dat în administrare, în urma unui protocol din anul 2003, încheiat cu Primăria Mangalia, respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalității de către Crucea Roșie. În urma sentinței definitive și irevocabile, potrivit soluției date de instanță, Pavilionul A al clădirii spitalului trebuie restituit în natură către Societatea Națională de Cruce Roșie din România. „Incertitudinea care planează acum asupra posibilei eliberări a clădirii și logisticii din incinta acesteia pot avea influențe devastatoare asupra activității noastre, cu un puternic impact social. Cu toate acestea încercăm să găsim soluții, fiind vorba despre Secțiile Neonatologie, Pediatrie și Maternitate-Ginecologie, plus Blocul Operator al acestora. Spitalul ar putea avea, de la Primărie, un teren de 1.500 mp, în imediata apropiere a unității sanitare, pentru a fi construit un nou corp de clădire, dar transferul terenului este condiționat de existența unei finanțări certe. De aceea ne-am adresat instituției americane să ne sprijine, mai ales că tot cu ajutorul acestora s-au realizat de-a lungul anilor, o serie de alte proiecte socio-medicale, în orașul nostru”, au declarat reprezentanții conducerii spitalului.

Spitalul din Mangalia cu cele patru pavilioane și cel administrativ are 46 de ani de existență și acordă asistență medicală de specialitate unui număr de peste 65.000 de persoane, număr care se triplează pe perioada sezonului estival.

Articolul precedentAdăpostul pentru câinii fără stăpân își reia activitatea
Articolul următorAtenție șoferi! La noapte vor fi efectuate marcaje rutiere pe bulevardul Aurel Vlaicu