Spitalul Judeţean Constanța a fost dotat cu un aparat de ecografie de ultimă generație, astfel încât cadrele medicale vor putea face investigații eficiente chiar la patul bolnavului.

Pacienții aflați în stare critică în Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța vor fi investigați din punct de vedere imagistic, de acum înainte, în incinta secției, fără a mai fi deplasați în alte cabinete, după ce unitatea sanitară a fost dotată săptămâna aceasta cu un ecograf de ultimă generație.

Aparatul, achiziționat în cadrul unui program derulat de Ministerul Sănătății și Banca Mondială, va fi utilizat, exclusiv, în secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă. Acesta dispune de trei sonde, pentru cord, abdomen și vase, fiind extrem de eficient pentru cateterizarea vaselor în vederea susținerii funcțiilor vitale ale pacienților. De acum înainte, medicii care au competență în ecografie, vor efectua investigațiile imagistice la patul bolnavului.

Luna trecută, grație aceluiași program derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială, Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă a fost dotată cu injectomate, infuzomate și stații pentru seringi iar în luna martie, cu paturi speciale concepute expres pentru pacienții aflați în stare critică.

Articolul precedentTriciclete contrafăcute, descoperite într-un container din Portul Constanța Sud
Articolul următorPortul Pireu, ultima escală a navei-școală Mircea din primul marș de instrucție