Sute de scutere electrice contrafăcute, cu o valoare de piață de peste jumătate de milion de lei, au fost descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, joi, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din municipiul București. În urma controlului, au fost descoperite 675 de scutere electrice (hoverboard) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 533.600 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. De asemenea, poliţiştii de frontieră îl cercetează pe administratorul societății importatoare, un tânăr de 29 de ani, din Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentFOTO| Centenarul sărbătorit la Londra
Articolul următorPrimăria Constanța vrea să știe care este nivelul de satisfacție al cetățenilor