Poliţiştii de imigrări din Constanța au depistat cincibărbați din Turcia  care nu mai avea drept de şedere pe teritoriul României. Un alt bărbat care se afla în ședere legală a fost depistat având contractul individual de muncă suspendat. Toți sunt obligați să părăsească teritoriul în 15 zile.

 Polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța au desfășurat o acțiune pe raza de competență, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, scopul fiind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în România. Au fost verificate două societăți comerciale și două locații în care erau cazați străini.

În cadrul activităţilor au fost depistați în situații ilegale cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, toți din Turcia, trei dintre aceștia desfășurând activități lucrative.

De asemenea, un alt bărbat din Turcia, care se afla în ședere legală a fost depistat desfășurând activități lucrative, deși contractul individual de muncă era suspendat.  

Ca urmare a celor constatate, pe numele bărbaților aflați în situații ilegale, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile. La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societății comerciale vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentFOTO  Impact violent între un tractor și un autoturism. O întreagă familie în spital
Articolul următorTAROTUL lunii noiembrie: Mesajele cărților despre dragoste, atracție și BANI – Previziuni pentru fiecare zodie