Pe 23 aprilie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință.

 Acesta s-a născut în secolul al III-lea, în părţile Nicomidiei, din părinți evlavioși. A fost atras în mod deosebit de mânuirea armelor, ajungând la treizeci de ani la rangul de tribun, apreciat fiind de către împăratul Diocleţian pentru victoriile pe care le adusese în lupte. În timpul prigoanei împotriva creștinilor, comandată de împărat în anul 303, Sf. Gheorghe a renunțat la toate rangurile lumești și și-a mărturisit credința în Dumnezeu în fața lui Dioclețian.

În cele câteva zile de la mărturisirea credinței până la martiraj, Sfântul Gheorghe a făcut minuni și a îndurat cu stoicism multe chinuiri greu de imaginat. Toate acestea au dus la convertirea multor păgâni, printre care și împărăteasa Priscila, cea care a primit numele Alexandra la Botez, omorâtă și ea la porunca împăratului. Sfântul Gheorghe a fost ucis prin decapitare cu sabia, fiind sărbătorit de către Biserică pe data de 23 aprilie.

Miercuri, 22 aprilie, de la ora 18.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Constanța.

Joi, 23 aprilie, de la ora 9.00, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Slujbele vor putea fi urmărite de către credincioși pe paginile oficiale de Facebook: Arhiepiscopia Tomisului, Radio Dobrogea, Lumina Cuvântului și TV Alpha Media, anunță Arhiepiscopia Tomisului.

 

Articolul precedentTrecerea de pietoni din zona Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” devine funcțională
Articolul următor213 de cazuri de coronavirus în județul Constanța Bilanțul în România a ajuns la 9.710