Șase persoane au fost arestate preventiv, iar un minor a fost plasat sub control judiciar, după ce au fost prinși în flagrant, de către polițiștii de la transporturi din Constanța, în timp ce furau combustibil dintr-un tren de marfă. Oamenii legii au ridicat de la suspecți aproximativ două tone de motorină.

Potrivit anchetatorilor, cei șapte acționau în zona Gării Dorobanțu, atât în momentele în care trenul staționa, dar și când se afla în mers. Aceștia sustrăgeau combustibilul urcându-se pe vagoanele cisternă din mers, având asupra lor mai multe bidoane din plastic de diferite cantități.

La data de 11 ianuarie, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța i-au depistat în flagrant delict pe cei șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din localitățile Satu Nou, Remus Opreanu și municipiul Medgidia, în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-un tren staționat CF Dorobanțu. Pentru reținerea lor, polițiștii constănțeni au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

„Dintre cele șapte persoane depistate, două se deplasau cu autoturisme pe DN22C, iar în cazul în care observau ceva suspect îi anunțau pe ceilalți membri ai grupului, care încărcau motorină în bidoane”, spun anchetatorii.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbații în cauză ar fi sustras, din vagoanele cisternă, 1.700 de litri de motorină, în timp ce trei dintre aceștia se aflau sub măsura preventivă a arestului la domiciliu. „Cu privire la acest grup,  poliţiştii de la Transporturi i-au mai depistat și în septembrie 2018, când au fost trimiși în judecată pentru același gen de fapte. Atunci, Judecătoria Constanța a dispus măsuri preventive, iar pentru trei membri ai grupului s-a dispus arestul la domiciliu. Arestul la domiciliu nu i-a oprit însă din activitatea de a sustrage motorină pentru că, la lăsarea nopții, părăseau imobilele unde se aflau în arest și se deplasau în zona căii ferate”, mai arată sursele citate.

În urma administrării probatoriului, la data de 12 ianuarie, persoanele în cauză au fost prezentate Judecătoriei Constanța care a emis pe numele a șase dintre acestea mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pe numele minorului, în vârstă de 17 ani, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Articolul precedentMarinarii militari acostează, timp de două zile, în județul Iași
Articolul următorFemeie rănită ușor într-un accident rutier provocat de un șofer băut