Tot mai mulți români vor să se asigure că vor avea căldură în case la iarnă, dar la un preț suportabil. Așa că, speriați de prețul gazelor și al energiei, mulți s-au întors la sobele cu lemne.

Pentru a face față cererii, Romsilva a anunțat că va majora volumul de lemn pentru foc cu 500.000 de metri cubi anul acestea și cu un milion și jumătate anul viitor.

Pe de altă parte, Ministerul Mediului a anunțat că săptămâna viitoare va fi adoptată ordonanța de urgență pentru plafonarea prețului la lemnul de foc.

În Maramureș, oamenii s-au trecut pe o listă ca să poată cumpăra lemne. Trei luni a aşteptat un bărbat până să fie chemat la Ocolul Silvic Firiza.

Romsilva spune că a livrat anul acesta peste 1,2 milioane de metri cubi de lemn în gospodăriile oamenilor, cu peste 300.000 de metri cubi mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Se estimează că până la finalul anului va fi nevoie de două milioane de metri cubi de lemn de foc pentru consumul populației.

Ministerul Mediului a anunțat că ordonanța de urgență pentru plafonarea lemnului la 500 de lei pentru un metru cub, și limitarea temporară a exporturilor în domeniu va fi adoptată săptămâna viitoare.

Articolul precedentDezinfecție în Gravity Park și Tara Piticilor
Articolul următorPatronatele din Industria Ospitalității au prima filială regională, Litoral-Delta Dunării