România a câștigat meciul demonstrativ de baseball susținut impotriva SUA  și a intrat în posesia trofeului Jackie Robinson.

Echipa SUA, reprezentată de militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu și echipa națională de baseball a României au disputat  pe Stadionul „Portul“ din Constanța, un meci demonstrativ de  baseball.

Echipa națională a Romaniei a câstigat cu scorul de 7 – 2. Trofeul Jackie Robinson a fost  oferit învingătorilor de Ioana Bran Ministrul Tineretului și Sportului, prezentă la eveniment.

Meciul celebrează 71 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale și a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior  numărul  a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei.

La eveniment au fost  prezenți ambasadorul S.U.A. în România, E.S. Hans Klemm, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, președintele Federației de Baseball și Softball, Andrei Mirescu și ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran.

Articolul precedentAcțiune de igienizare pe Valea Portului
Articolul următorColiziune între două mașini.Unul dintre șoferi era băut!