În urma controalelor efectuate în incinta complexului portuar maritim Constanța, au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.410 lei, fiind indisponibilizate bunuri în valoare de 128.600 de lei.

În perioada 22 noiembrie – 20 decembrie 2018, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime și Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi Constanța și Galați au desfășurat o acțiune pentru asigurarea respectării cadrului legal în materie vamală şi fiscală, a protecţia drepturilor de proprietate industrială şi a drepturilor de autor, protejarea consumatorilor şi combaterea concurenţei neloiale cu ocazia derulării operațiunilor comerciale prin porturile maritime, precum și pentru prevenirea sustragerilor din obiectivele aflate

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul specialiștilor din cadrul A.N.A.F., Autorității Navale Române și Gărzii Forestiere în porturile Constanța și Constanța Sud-Agigea. Au fost efectuate 3.369 de controale, au fost verificați 256 de agenți economici, fiind controlate 21 de nave, 957 de containere și 1.482 de autovehicule.De asemenea, polițiștii au verificat 44 de sisteme de pază, 28 de societăți specializate de pază, 119 agenți de pază și au legitimat 1.491 de persoane.

În urma acestor activități, au fost constate 17 infracțiuni de natură economico-financiară, fiind cercetate 17 persoane, dintre care 16 au fost depistate în flagrant delict. Au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.410 lei, fiind indisponibilizate bunuri în valoare de 128.600 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, au fost colectate date privind operațiuni comerciale derulate în domeniul cerealelor și a materialului lemnos, care au fost transmise structurilor teritoriale din cadrul Poliției Române și Direcțiilor Regionale Antifraudă Fiscală, competente teritorial, pentru valorificare.

Articolul precedentPatru persoane au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în Valul lui Traian
Articolul următorDescolindatul gazdelor neospitaliere