Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente. 

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În județul Constanța, din cele 1.829 de vehicule verificate, 70,37 la sută era neconforme, iar 180 de mașini prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, la 1,59 la sută dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică, respectiv ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 557 de amenzi contravenționale, au fost retrase 477 de certificate de înmatriculare și reținute 2 permise de conducere.

„Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, precizează purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român, Roxana Dima.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Articolul precedentCreșa “Licuricii” din Constanța și-a deschis, astăzi, porțile
Articolul următorAmbasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti,în vizită la CCINA Constanţa