Un guvern eficient și responsabil sau un guvern tras din căciulă! Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat un semnal de forță din organizația PSD Brăila că pentru partidul său nu există decât prima variantă și că acum este momentul crucial când cele două mari partide  pot „transforma Coaliția într-o Alianță pentru Romania cu un proiect de țară și după 2024”. Avându-l alături pe europarlamentarul Mihai Tudose, liderul social democrat s-a arătat contrariat de unele reacții liberale la criticile social democrate  „care nu conțin niciun neadevăr”. Marcel Ciolacu a făcut referirea criticile lansate anterior de președintele PSD Giurgiu, Marian Mina., la adresa unor miniștri liberali, la care președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a reacționat vehement și a pus în discuție alianța dintre cele doua mari partide. Este doar o părere, a minimalizat Marcel Ciolacu reacția liberalilor giurgiuveni. Europarlamentarului liberal, Dan Motreanu, i s-a amintit în context că la ultimele alegeri a furat 30 de primari din PSD Giurgiu, iar Mihai Tudose l-a invitat să plece dacă este „atât de sensibil”.
Răspunsul tranșant social democrat arată că Marcel Ciolacu  vrea să conducă un guvern eficient  și profesionist și nu este dispus să plece urechea la vociferările liberale și impune o limită clară dincolo de care nu mai este loc de compromis între cele două partide.
Conferința județeană a PSD Brăila, organizație din care face parte fostul premier Mihai Tudose, a fost o adevărată demonstrație de forță „a echipei” de la conducerea PSD. Este echipa care pus în practică un parteneriat economic prolific între județele Brăila și Galați, cu  extindere în toată zona de sud est către Tulcea, Constanța, Ialomița și chiar Călărași, în baza unor proiecte de infrastructură de anvergură, începând cu Podul de la Brăila și continuând cu Aeroportul de la Galați, dar și cu construcția unui drum expres către Chiciu.
Marcel Ciolacu a dat un semnal clar ca joacă tare rocada cu liberalii și îi obligă să aleagă între vocația de constructor a PSD și amatorismul și improvizația liberale pentru care episodul tragerii la sorti din căciulă a viitorului premier de către Ludovic Orban rămâne emblematic.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentVIDEO Porturi închise din cauza vântului puternic
Articolul următorA ajuns la spital în stare gravă după ce două mașini s-au ciocnit