Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au anunțat vineri că sunt de acord cu fiscalizarea și impozitarea bacșișului, cu propunerea  să poată înregistra  un procent de maxim 8% din veniturile obținute din această activitate, în conformitate cu prevederile legale.

În data de 22.08.2019, Ministerul Finanțelor Publice a organizat o dezbatere publică cu privire la Proiect Ordonanță pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr.10/2015 privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. La această dezbatere au participat din partea FPTR doi vicepreședinți:Istrate Nicolae și Ion Andrei.

„De la bun început, reprezentanții FPTR au menționat că sunt de acord cu fiscalizarea și impozitarea bacșișului, conform art. 2^3 alin.(1) din Proiectul Ordonanței Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum și  pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu următoarele propuneri, motivate, după cum urmează

Proiectul de act normativ menționat anterior, să fie trimis spre analiză și avizare Ministerului Turismului; angajatorii care dețin structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate, să poată înregistra  un procent de maxim 8% din veniturile obținute din această activitate ca sume asimilate bacșișului, înregistrate în contabilitate, urmând a fi distribuite salariaților in conformitate cu prevederile legale,”anunță FPTR printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc, au sesizat faptul că proiectul a fost trimis spre avizare la C.E.S. înaintea dezbaterii cu toți factorii interesați.

 

Articolul precedentFOTO| S-a răsturnat cu mașina pe câmp.Un copil de 5 ani, rănit
Articolul următorFOTO VIDEO| Pieton spulberat de o mașină pe șoseaua dintre Eforie Nord și Sud