Conducerea Spitalului Municipal Mangalia lucrează la un proiect de extindere a unității medicale, prin mansardarea pavilionului central B, pentru redimensionarea unor secții și înființării de noi cabinete medicale.

Potrivit reprezentanților instituției, activitatea Secției de Neurologie poate fi optimizată, prin suplimentarea numărului de paturi de la 15 la 25. Acest proiect va fi posibil prin mansardarea clădirii și relocarea Secției de Neurologie în spațiul nou creat. Tot acolo ar putea fi mutate mai multe cabinete medicale, astfel încât, încăperile eliberate să fie folosite pentru pacienți sau aparatură medicală. Un alt proiect al conducerii spitalului vizează înființarea unui compartiment de hematologie, având în vedere patologia acestei specializări, care este destul de vastă, cu numeroase solicitări, din partea pacienților.

În prezent, se caută sursa de finanțare pentru toate aceste proiecte, menite a dezvolta activitatea Spitalului Municipal Mangalia, atât pe orizontală, cât și pe verticală.

Autoritățile locale au depus documentația pentru construcția unui ambulatoriu de specialitate, cu fonduri UE, la spitalul din localitate. Conform documentației tehnice, este prevăzută extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal.

Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate. Valoarea maximă care poate fi accesată, din fonduri UE, pentru acest proiect este de 2,3 milioane de euro. Reprezentanții spitalului au declarat că proiectul mansardării, alături de cel al înființării unui ambulatoriu de specialitate vor conduce la eficientizarea actului medical și la asigurarea cadrului necesar unei bune îngrijiri a pacienților cu afecțiuni diverse.

Articolul precedent„Cocoşatul de la Notre-Dame”, primul musical montat la Constanţa în ultimele două decenii
Articolul următorCampanie de sterilizare și demonstrație canină unică, la Agigea