10.000.000 de ţigări de contrabandă au fost găsite de poliţişti în urma unui control în portul Constanţa Sud Agigea, într- un container sosit din Georgia.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, au verificat, pe 24 aprilie, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din Georgia, având ca destinatar o societate comercială din București. În urma controlului au descoperit aproximativ 10.000.000 de țigarete, acestea fiind ridicate de autoritatea vamală.

La data de 30 aprilie , polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T., au efectuat 6 percheziții domiciliare într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă, pe raza portului Constanța Sud Agigea și în județul Constanța. Polițiștii au identificat 5 laptop-uri, 3 unități de lucru tip P.C, 3 imprimante, stickuri de stocare, 5 telefoane mobile, dar și înscrisuri constând în documente vamale și comerciale.

Trei persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime în vederea audierii.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Tomis” Constanța.

Imagine

.

 

Articolul precedent250 de cazuri de coronavirus în județul Constanța Bilanțul în România a ajuns la 13.512
Articolul următorKlaus Iohannis: ”Starea de urgență nu va fi prelungită. Din 15 mai intrăm în stare de alertă”