Primăria Municipiului Mangalia a câștigat, recent, un sector de plajă, la licitația organizată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, intenționând să amenajeze în zona respectivă o plajă publică destinată în special locuitorilor orașului. Plaja are o suprafață de 6153 mp și este situată în apropierea Portului Turistic Mangalia.

Primăria a decis să participe la această licitație, în urma numeroaselor solicitări primite de la cetățeni privind amenajarea unei plaje publice gratuite a orașului. „Primăria Mangalia a făcut acest demers exclusiv pentru locuitorii orașului, pentru a le asigura acestora un sector de plajă publică, cu acces gratuit, fără a fi nevoiți să plătească șezlongul sau alte servicii impuse de agenții economici deținători de plaje”, a explicat primarul Radu Crstian.

În opinia sa, nu este normal ca orașele cu acces la mare să plătească pentru a deține o plajă în folosul comunității. ”Considerăm că ar fi necesară schimbarea legislației în domeniu, astfel încât administrațiile locale cu acces la litoralul Mării Negre să beneficieze gratuit de anumite sectoare de plajă, fără a fi nevoite să participe la licitațiile organizate de Apele Române”, a mai precizat edilul din Mangalia.

Municipalitatea va întreține plaja prin lucrări de igienizare și ecologizare, amplasarea de coșuri de gunoi și alte acțiuni specifice, pe toată durata sezonului estival.

Articolul precedentDotări la standarde europene pentru secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean
Articolul următor11 medalii pentru studenții Universității Ovidius la Campionatul Național Universitar de Atletism 2018