Echipele care asigură dezinsecția ajung săptămânal în toate cartierele orașului. Seară de seară se acționează pentru stârpirea insectelor și pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli în parcurile, scuarurile și spațiile verzi dintre blocuri.

Substanţa folosită, K`Othrine EC 84, este autorizată de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide pentru profilaxia sanitar umană iar acțiunile se desfășoară în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei. Aceasta are o sferă largă de acţiune, fiind destinată  combaterii insectelor care produc disconfort (tânțari, muște, căpușe, purici etc.).

Pentru a reduce riscul de a fi înțepați de tânțari trebuie cosită la timp vegetația și, dacă este cazul, să fie folosite creme, sprayuri cu substanțe repelente, să fie aplicate tratamente chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, iar câinii ar trebuie să aibă zgărzi antiparazitare. De asemenea, conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică, populația este sfătuită să evite expunerea la înțepăturile țânțarilor, să împiedice pătrunderea acestora în locuințe, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer, anunță reprezentanții primăriei Constanța

Pentru că activitatea de dezinsecție trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public, cât și privat al orașului, facem apel la cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietățile pe care le dețin, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentRAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență
Articolul următor Ziua Moscheii EsmaHan Sultan sărbătorită la Mangalia