Având în vedere atenționarea meteorologică de vreme rea emisă de Administrația Națională de Meteorologie și Hidrologie care urmează să intre în vigoare luni, Primăria Municipiului Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență.

Conform prognozei, va ploua abundent, începând de luni după amiază și până cel puțin marți noapte, iar codul galben de ploi s-ar putea transforma în cod portocaliu, ceea ce înseamnă că în această perioadă se pot cumula cantități de apă de până la 50 l/mp. Ploile vor fi însoțite de vânt puternic care ar putea bate chiar și cu 70 km/h la rafală, dar și de grindină.

În acest sens, la nivelul municipiului au fost constituite echipe mixte care vor acționa în zonele nevralgice din oraș. Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadru Primăriei Municipiului Constanța sunt pregătiți să intervină cu patru echipe formate din alpiniști și țapinari, iar Serviciul Igienă Publică intervine deja în teren cu șase echipe formate din câte 18-20 de persoane care mătură și curăță gurile de canalizare și rigolele din oraș și din stațiunea Mamaia. De asemenea, vor fi pregătite și 10 diguri care vor fi umplute cu apă și vor fi amplasate în zonele inundabile din oraș: Zona Delfinariu- străzile Tabla Buții, Răchitași, Grozești, Onești, Dragoslavelor;
Zona Km 4-5 – în dreptul porții de acces de la Secția 5 de Poliție; Zona Coiciu – strada Izvor la intersecție cu strada Poporului.

Primăria Municipiului Constanța are pregătiți, pentru orice eventualitate, 500 de saci cu nisip care vor fi împărțiți la blocurile și casele din zonele inundabile.

Și lucrătorii S.C. RAJA S.A. sunt deja în teren și, împreună cu echipe din cadrul Primăriei, acționează în mai multe zone cu 20 de echipe și 10 vidanje pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, iar pe timpul ploilor vor acționa în toate zonele cu probleme și vor monitoriza în permanență situația.

Polițiștii locali sunt pregătiți să intervină împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere pentru fluidizarea traficului pe timpul ploilor. Mai multe echipe ale Poliției Locale au plecat deja prin cartiere pentru a informa populația despre eventualele situații de risc din următoarea perioadă și despre măsurile care trebuie luate pentru a ușura munca echipelor de intervenție.

În acest sens, constănțenii sunt rugați să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem un apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție și în cazul în care situația o impune, să se ferească de furtună în sediile diverselor instituții publice sau alte imobile care prezintă siguranță.

Articolul precedentAmenzi pe bandă rulantă date de polițiștii locali în Mamaia și Constanța
Articolul următorPremieră româno-franceză în Marea Neagră