Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară că este imposibilă creşterea cu 40% a punctului de pensie, aşa cum prevede legea pensiilor adoptată de PSD și că pensiile vor creşte „realist, pe baza sustenabilităţii economice”.

„Urmărim să creştem pensiile. Obiectivul nostru este, în schimb, să creştem pensiile cu cât putem în mod real. Lucrul ăsta nu pot să-l spun acum. Cu cât putem în mod real (…) pentru că degeaba măreşti pensiile dacă după aia nu poţi să le plăteşti, putem să facem şi noi ca PSD, mărim pensiile după care dăm drumul la inflaţie”, a spus Orban, luni seară, la Digi 24. 
 
Orban a adăugat că, în ceea ce priveşte punctul de pensie, „creşterea cu 40% ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică”.
 
Primul ministru a explicat şi care ar fi impactul aplicării legii adoptate de PSD cu privire la majorarea punctului de pensie, el arătând că este vorba despre un impact bugetar de 52 de miliarde de lei pentru anul 2021 şi de aproximativ 83-84 de miliarde de lei pentru anul 2022.
 
„Noi avem investiţii anul ăsta de 52 de miliarde”, a spus Orban. 
 
Primul ministru a afirmat că va face anunţul privind creşterea pensiilor atunci când Guvernul va avea informaţiile pe baza cărora se va lua decizia cu privire la majorarea punctului de pensie.

Sursa: Realitatea Din PNL